perjantai 2. marraskuuta 2012

Yksi viikko takanaTähän muutamisa opettajilta tulleita ajatuksia kokemuksia.
Lyhyesti voisin summata seuraaviin kohtiin:

  • Olemme aloittamassa kokonaan uutta tapaa toimia, ilman valmista toimintasuunnitelmaa. Jo tämä toimintamalli on haasteellinen; yleensähän tehdään suunnitelmat ja sitten yritetään noudattaa. Nyt kerätään kokemuksia ja otetaan joka päivä opiksi siitä, mitä kannattaa jatkaa, mitä kannattaa tehdä toisin ja mitä pitäisi saada uutena alulle. 
  • Diginatiivi-sukupolvi osaa paljon, mutta ei kaikkea. Ei kannata olettaa liikaa.
  • Kun meillä on wlan ja paljon uusia käyttäjiä, koulusta ulos lähtevän yhteyden kapasiteetti on koetuksella.
"Kokeiltiin eka kertaa tunnilla tänään 12C:n kanssa koneita. Ihan suht hyvin sujui. Tehtiin kielenhuoltotunnin aluksia netistä yhtä kielenhuoltopeliä. Ongelmaksi nousi tietysti oppilaat, joilla ei ole konetta. Puhelimessa olisi pitänyt olla flash player, jotta peliä olisi voinut pelata myös sillä. Muut tunnin tehtävät olivat osin vaihtoehtoisesti kirjasta ja netistä. Äikän matskua (oikeasti käyttökelpoisia tehtäviä) on tielleni sattunut vielä verrattain vähän. Huomenna saman ryhmän kanssa kirjoitetaan käsinkirjoitettuja ja punakynällä korjattuja esseitä puhtaaksi.
Mutta nyt jo huomaa, että kiusaus tehdä koneella muuta on suuri. Jouduin huomauttamaan asiasta useampaa oppilasta tunnin aikana ja yhtä useaan kertaan. Otan varmaankin aluksi käytännön, että kone on selkeästi edes läppä alhaalla, jos sillä ei ole tarkoitus tehdä jotain."

"Myös opiskelijoille pitää järjestää Google Docs -koulutusta. Kaikki opiskelijat eivät osaa sitä käyttää."

"No hei kaikille,
XXXX, ymmärrän tuskasi. Youtube toimii paremmin jos alentaa videon resoluutiota. MILLOINKAAN eikä silloinkaan tule käyttää HD-videota. 720p on laadultaan hyvää, mutta paljon kevyemmin pyörivää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti