torstai 14. marraskuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaaMielettömiä kohokohtia viime ajoilta


 TVT-pajat

Saimme pidettyä suunnitellut tvt-pajat lukion ykkösten kanssa. nähdä. Toki näkökulmia on monia. minä näen onnistumisen ja mahdollisuudet, joku toinen näkee enemmän puutteita ja korjattavaa.

Aika putkeen meni, kuten voi palautteesta
Ideahan oli se, että viime vuoden kokemuksista otetaan opiksi. Kun viime vuonna lukion ykköset saivat läppärit, oltiin aika paljolti "diginatiiviuden" varassa. Myytiksi osoittautui. Nyt sitten kaikilla uusilla ykkösillä oli opiskelutekniikan kurssi, josta puolet oli tvt-taitoja siitä näkökulmasta, jota pidimme tärkeinä. Peruslähtökohta oli koulussamme viime vuonna käyttöön otettu Google Apps For Education -palvelu.

1. Gmail ja Drive perusteet, jakaminen
2. Oppimispäiväkirjablogi
3. Drive osa 2
4. Kalenteri
5. Groups keskusteluryhmät ja Hangout
6. Google+ ( Facebook, Twitter)
7. Sivustot ( muuttui videoblogaamiseksi)
8. Hangouts -videoneuvottelu
9. Drive dokumentttityypit, MS Office-dokumentit
9. Drive dokumentttityypit, MS Office-dokumentit
10. Google lomakkeet
11. Kirjanmerkkipalvelut ja muistikirjat
Lisäksi käsiteltiin joitakin "peruspalveluita" kuten Socrative, TodaysMeet, Popplet. Kurssin idea oli kokoajan painottua siihen mitä osataan ja harjoitella sitä, mitä ei osata. Kaikki tehtiin yhteisöllisesti, koska yksilötyön opiskelijat kyllä  yhdeksän vuoden harjoituksella muutenkin osaavat. Itseä ilahdutti erityisersti se sujuvuus, jolla yhteisöllinen työstäminen onnistui. Työtä jaettiin niin puhumalla, kommentoimalla kuin chatilla. Ja toisiltamme opittiin koko ajan.Noiden tuntien opettaminen oli aivan mahtavaa. Niinpä sain idean jakaa osaamista yhteisöllisesti. Päätimme ykkösten kanssa järjestää pajat, joissa nämä ykköset vetävät pajoja koko koulun opettajille sekä lukion kakkosille. Paja-info oli tällainen


Lukion ykkösten kanssa Keravalla

Pajojen suunnittelun aikana tuli pyyntö osallistua KuumaTVT-hankkeen "Pelaamalla verkostoitumista" -päivään Keravalla, esittelemään lukiomme e-oppimistoimintaa. Päivä oli kiva, vaikka vieraista suurin osa taisi olla kiinnostunut lähinnä Saarella-pelistä, joka onkin mahtava! Meiltä paikalla oli mahtava lukiolaisten ryhmä, joka osaavasti ja innostuneesti kertoi e-opiskelun menetelmistä ja käytänteistä NYKissä. Joo, olin ylpeä.

Tulossa 

Hyvää ei kannata jättää puolitiehen. Lukion ykköset, kuraattori, ja opettajien e-tiimi sekä minä järjestämme E-oppimisen vanhemainillan 4.12.2013: 
 • lukiolaiset pyöritävät demo-pajoja keskusaulassa,
 • e-tiimin demo Pedanet- ja eOppi -palveluista 
 • ruokalassa on  kahvila sekä SpeakerCorner, jossa
  • Tulevaisuuden toimintaympäristöt, haasteet ja mahdollisuudet (minä)
  • E-oppimisen mahdollisuudet (opettaja Sanna Metsä, aihe saattaa muuttua tai täsmentyä)
  • Netin ja pelaamisen sosiaalisista ulottuvuuksista (kuraattori Niina Koskelin, aihe saattaa muuttua tai täsmentyä)
  • Opiskelijan näkökulmapuheenvuoro


Mahtavaa 
- yhteisöllisyyttä, innostusta, 
jakamista, yhdessä oppimista,
 unelmien rakentumista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti